Här utförs en bergsprängning i Stockholm.

Arbetare inom bergsprängning i Stockholm

Vår reporter Erik har ställt några frågor till Alexander, 32, som har arbetat inom bergsprängning i Stockholm under många år. Han kommer närmast från en av drakarna i Stockholm men lämnade precis bergsprängning för att satsa på passionen: golf. Det var ett rätt udda val då den svenska golfen inte är branschledande direkt. Och på den nivån han spelar kan det knappast finnas mycket pengar för honom att hämta. Det gjorde mig intresserad av vad hans motiv bakom denna kursändring kan tänkas vara. Jag menar ingen frisk människa kan ju seriöst lämna bergsprängning för att spela en sådan sport som golf. Alla hästar kan ju inte finnas i stallet så att säga!

-Berätta om bergsprängning i Stockholm

Hej Erik! Jo Bergsprängning är en av mina största passioner i livet. Jag har varit i branschen sen jag slutade skolan tidigt och började arbeta på pappas företag i Stockholm. Han var bergsprängare hela livet så jag fick ta över manteln och även rodret på företaget innan han gick bort. Det har fungerat väldigt bra för mig men jag kände att jag behövde prova på en karriär inom golf då jag aldrig riktigt spelat golf tidigare. Om inte minigolf räknas in då, för det är jag otroligt bra på om jag får skryta!

-Golf nu istället i Stockholm?

Exakt, det blir nu golf för hela slanten. Jag är ju en friluftsmänniska så jag känner ju att jag borde tycka om det såhär på rak arm. Det känns som att den här putten kommer att bli en hole-in-one så att säga! Men jag är ju lite orolig att jag bara kommer tycka om minigolf och inte riktig golf. För et finns väl ingen som bryr sig om en Tiger Woods inom minigolf? Det känns ju inte som att det finns några pengar att hämta i den branschen. Och när jag inte längre har ett jobb så måste jag ju tänka på mig själv och cashen i första hand!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *