Vi hjälpte han bygga hus i Stockholm

Upplevelsen att bygga hus Stockholm

Vi alla kan själva bygga hus i Stockholm om vi vill men av någon anledning som jag inte förstår så gör knappt någon det. Som en gammal scout känner jag att det är förödande! Då går man ju miste om det mest underbara i livet: friheten att bygga hus helt på egenhand. Speciellt att bygga sitt eget hus i en stad som Stockholm, där det är otroligt dyrt att köpa ett hus! Men att stå själv ute i naturen på en plats du valt själv, och bygga huset för hand. Det är frihet mina vänner!

Mark att bygga hus i Stockholm

Det krävs ju först och främst när du ska bygga hus i Stockholm att du ska äga marken är du ska bygga. Men det kanske talade lite för sig själv när jag väl tänker lite närmare. Ingen är väl så naiv att den kan tro sig gå ut och börja bygga på en fin plats i naturen? Men bara för att klargöra det lite närmare så har vi i Stockholm något som kallas allemansrätten.

Hur ska jag gå tillväga?

Det är alldeles för mycket för att bara skriva ned här. Men vad du behöver veta att A och O är att ha en detaljerad planering och detaljerade ritningar. För har du detaljerade ritningar så är det enbart som att följa Ikea-instruktioner när du sätter ihop ett barskåp. Det tar sin tid men är simpelt att följa.

Om jag inte kan ritningar?

Om du mot förmodan inte kan ritningar överhuvudtaget så rekommenderar jag dig att du tar 3 steg tillbaka. Gå en kurs på Komvux eller folkhögskolan inom området så att du har en bra grund och sen får du lära dig själv. Det finns många bra böcker och hemsidor i ämnet för dig att läsa.

Jag vill inte bygga själv

Då rekommenderar jag dig att kontakta detta byggföretag som har sin stomme på nyproduktionsmarknaden, främst inom villor. Det är även där de har alla sina goda rekommendationer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *