Ibland kan du behöva hyra förråd

Ibland kan du behöva hyra ett förråd. Kanske har du precis blivit sambo? De förråd som finns tillgängliga när du hyr en lägenhet är inte stora och förrådet hos din nya sambo kanske redan är fullt. Att gå igenom allt som finns i förrådet för att sälja och slänga är nog inte det första som står på prioriteringslistan vid ett nytt samboliv. Var inte orolig, det finns många företag som hyr ut förråd i olika storlekar, och det kostar inte särskilt mycket om du inte behöver hyra förråd i flera år. Vad det kostar beror på hur många kvadratmeter du behöver och var i Sverige du bor. Dyrast är det givetvis i storstäderna, där ett förråd på cirka sex kvadratmeter kan kosta cirka 1000 kronor i månaden, medan ett lika stort förråd i en mindre stad kan kosta mellan 300–500 kronor i månaden.

När du kan behöva hyra förråd

Om du ska skilja dig och inte orkar röja undan alla saker som inte får plats i ett litet förråd. Då kan du leta på nätet efter ett företag som hyr ur förråd och som ligger i närheten av din nya bostad. Dessa uthyrningsföretag brukar ofta ha olika kampanjpriser då och då, så försök passa på då. När du hittat ett företag som verkar passa dig, bör du alltid undersöka om lås och försäkring ingår i priset. Vissa företag hämtar det du ska förvara, men oftast får du ta dit dina saker själv, och då är det viktigt att du bokar släp eller flyttbil i god tid.

Nya bostäder har mindre förråd

De bostäder som byggs i dag har ofta mycket små förråd eller inga alls Många privata hyresvärdar vill numera inte att deras hyresgäster ska bevara en massa onödiga saker i ett förråd, det beror ofta på brandrisken. Det är därför företag där du kan hyra förråd blir fler. De är utrustade med material som exempelvis ståldörrar och är isolerade för att sakerna som förvaras inte ska bli förstörda av fukt och djur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *