Skaffa en bra testdomain

Om man vill prova nya funktioner på en hemsida eller om man vill testa ett nytt webbhotell kan det vara läge att skaffa en testdomain. På så sätt behöver man inte tänka på att den hemsida man redan har förstörs eller behöver göras om. När man har en domain som bara används för test vet man att det går att hitta på vad som helst där utan att större hemsidor påverkas.

Vad ska en bra testdomain innehålla?

När det gäller en professionell testdomain ska den fungera på ett väldigt bra sätt. Det ska gå snabbt att ladda upp olika filer eller kodningar. Det skadar inte heller om det finns något enkelt program som underlättar hanteringen av domainen. Kanske är man inte så erfaren inom webb ännu och domainen kanske används för att man ska kunna lära sig mer. Domainen bör också vara kompatibel med den webbläsare man använder. Så är i regel fallet med de flesta domainerna.

Vad kostar domainer?

Man kanske inte vill betala hur mycket som helst för en testdomain och det kan vara klokt att jämföra priserna. Om du inte ska använda din domain för test så ofta kanske du inte vill teckna den för ett helt år. Då kan det vara klokt att titta på om det går att betala månadsvis. Ibland kan det dock bli billigare att betala en hel årsprenumeration och det kan vara skönt att alltid ha tillgång till domainen så man kan prova olika funktioner och annat för att sedan implementera dem på andra siter.

Hitta en domain att testa på

Att hitta en testdomain är inte så svårt. Det finns flera siter online som erbjuder domainer och det gäller bara att hitta det alternativ man föredrar. Dessutom ska man hitta på ett bra namn för sin domain där man testar sina idéer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *