Takläggare i Stockholm på ett tak.

Kostnad för takrenovering – Takläggare Stockholm

För en takrenovering tillkommer det en stor kostnad för en takläggare i Stockholm. Det är inte enbart personal som ska ha lön och material som ska köpas in utan det ska även hyras kranbilar och ställningar. När allt det är klart kan arbetet väl påbörjas.

I och med att branschen för takläggare i Stockholm och resten av Sverige är beroende av att det varken regnar eller snöar, föreläggs arbetet från vår till höst. Utan att någon takrenovering överhuvudtaget utförs under vinterns 3 månader. Företaget behöver dock fortfarande betala samma lön under dem 3 månaderna som knappt något stort jobb som stimulerar pengaflödet utförs. Då sitter dem även ofta på stora kontor som behöver betalas under de månaderna. Det hela resulterar i att priset för en takrenovering är dyrare än vad det hade behövt vara i Sydeuropa.

För att minska kostnaden så kan ni samtidigt investera i Solceller på taket. Inom ett par år har den kostnaden betalat för sig själv och taket!

Vilken takläggare i Stockholm är duktig?

Det finns egentligen bara en takläggare i Stockholm som jag genuint kan rekommendera. Jag vet att de aldrig kommer att göra ett dåligt jobb och rekommenderar de även till släktingar med jämna mellanrum.

Det företaget heter TioTak AB och utgår ifrån norra Stockholm även om dem åtar sig uppdrag i Västerås och Uppsala. De tar sig an projekt från företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner i Sverige. De utför alla uppdrag ifrån mindre servicejobb och montering av snörasskydd till större takrenoveringar av kommersiella fastigheter och bostadsrättsföreningar.

Hur ser arbetsmarknaden ut?

Arbetsmarknaden för takläggare ser för stunden väldigt bra ut. Nyproduktionsmarknaden går bra och privatpersonerna har stort sparat kapital på banken och har råd att investera i ett nytt tak.

Om det ser ljust ut för privatpersoner så ser det automatiskt ljust ut för bostadsrättsföreningar också. I Stockholm ser arbetsmarknaden bättre ut än i andra delar av Sverige. Om det å andra sidan skulle bli lågkonjunktur i Sverige så skulle arbetsmarknaden inom takläggning påverkas något enormt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *